Kycklingfilé med gorgonzola och valnötter


4

  • 4 st kycklingfiléer/kycklingbröst
  • 1 st stor purjolök
  • 5 dl kokbar crème fraiche
  • 1 dl vitt vin (alt 0.5 dl whisky)
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 200 g grönmögelost
  • 2 dl hackade valnötter
  •   Smör eller rapsolja

Till servering

  •   Fräsch grönsallad
  1. Bryn kycklingen så den får vacker färg på ytan.
  2. Lägg kycklingfiléerna/brösten på separat tallrik.
  3. Skiva purjolöken och bryn i smör eller rapsolja.
  4. Häll i crème fraiche, vin och smula ner buljongtärningen och låt koka upp.
  5. Smula i grönmögelost och hackade valnötter.
  6. Lägg kycklingfiléerna i såsen och låt sjuda under lock i ca 15 minuter tills kycklingfiléerna är färdiga.
  7. Servera med fräsch grönsallad.

Annons:

  •  26 ingr

Höbbe

av Sandra Dahlberg
  •  1h
  •  19 ingr
  •  29 ingr
  •  19 ingr
  •  11 ingr

Kyckling med sherry, vitt vin och murklor

av Michel Fitoussy Jean-Paul Jenet
  •  19 ingr
  •  22 ingr