Stekt lax med romsås och ljummen sallad

Ola Lauritzson

Stekt lax med romsås och ljummen sallad

5 ingredienser

Stekt lax med romsås och ljummen sallad. Variera dina grönsaker och du har rätten du aldrig tröttnar på.

Här hittar du en GI-vänlig matsedel för två veckor, lunch och middag.

Ingredienser

portioner
  • 800 g laxfilé
  • grönsaker, som du kan steka
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 0,5 dl rödlök
  • 1 förp. torskrom

Gör så här

  1. Stek laxfilén på mellanvärme tills den är färdig.
  2. Skiva grönsakerna och stek i panna med lite olja alternativt grilla dem i ugnen.
  3. Blanda majonnäs, gräddfil med finhackad lök och torskrom.
  4. Servera som sås till laxen och grönsakerna.