Fiskgryta med vitlök och saffran


4

  • 250 g lax
  • 250 g vit fisk
  • 100 g skalade räkor
  • 100 g musslor utan skal (de på burk går bra)
  • 2 st fänkål
  • 1 st purjolök
  • 2 burkar krossade tomater, ca 400 g/st
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 2 st fiskbuljongtärningar
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 pkt saffran
  • 1 dl olivolja

Till servering

  •   aioli
  1. Fiskgryta
    Skiva alla grönsaker och stek snabbt i olivoljan i kastrull.
  2. Häll i de krossade tomaterna.
  3. Tillsätt fiskbuljong, ca 7 dl vatten, saffran och vitt vin.
  4. Låt puttra några minuter och lägg i fisken som du skurit i bitar.
  5. Låt sjuda tills fisken blivit kokt.
  6. Precis innan servering häller du i musslor och räkor.
  7. Servera i skål och klicka saffransaioli på toppen.
  8. Snabbaioli
    Den enklaste Pressa vitlök och blanda den med majonnäs tillsammans med saffran).

Annons:

Liknande recept

Fiskgryta

av Markus Aujalay
  •  27 ingr
  •  60 min
  •  38 ingr

Fiskgryta

av Nils Emil Ahlin
  •  20 min
  •  13 ingr

Erix snabba fiskgryta

av Erik Fröderberg
  •  30 min
  •  18 ingr

Fridas fiskgryta

av Jacob Wismar
  •  17 ingr

Sannes kryddiga fiskgryta

av Susanne Pettersson
  •  11 ingr
  •  15 ingr