Mandelmuffins

Mandelmuffins
Foto: Malte Danielsson
Ola LauritzsonUlrika Davidsson porträtt
Ola LauritzsonUlrika Davidsson porträtt

Mandelmuffins

Av: Ola Lauritzson, Ulrika Davidsson

Från: 6 kilo på 6 veckor

9 ingredienser

Visst kan du äta godsaker även under den mest strikta GI-fasen. Det gäller bara att välja vad man äter. Använd naturliga sötningsmedel som bär, honung eller lite råsocker. Här är ett par mandelmuffins ur kokboken 6 kilo på 6 veckor.

Receptet ger ca 6 muffins.

Läs mer om boken

6 kilo på 6 veckor

.

Ingredienser

  • 200 g sötmandel
  • 2 ägg
  • 3 msk honung
  • 1 dl riven kokos
  • 0,5 dl vaniljkvarg
  • 0,5 tsk kardemummakärnor
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl mandelspån

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mixa mandlarna fint i en matberedare.
  3. Vispa ägg och honung poröst.
  4. Tillsätt mandel, kokos och kesella.
  5. Stöt kardemummakärnorna fint i en mortel och tillsätt kardemumma, vaniljsocker och bakpulver till smeten.
  6. Fyll muffinsformarna till hälften och toppa med flagad mandel.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.