Okonomiyaki med kimchi

Okonomiyaki med kimchi

Av: Jenny Neikell

Från: Nyhetsmorgon

16 ingredienser

20 m

De här japanska kålpannkakorna med kimchi kan bli en god rätt att förgylla veckan med.

Ingredienser

portioner

Okonomiyakisås

  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk ketchup
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk vitvinsvinäger

Pannkaka

  • 2 salladslökar
  • 1 dl kimchi, avrunnen
  • 4 ägg
  • 4 dl vitkål, strimlad
  • 1 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk neutral olja (till stekning, t.ex. rapsolja)

Topping

  • 1 dl kimchi
  • 2 salladslökar
  • 2 msk majonnäs
  • 2 tsk sesamfrön, gärna rostade
  • chilisås (t.ex. sriracha)

Gör så här

Okonomiyakisås

  1. Rör ihop ingredienserna till såsen i en liten skål och ställ åt sidan.

Pannkaka

  1. Strimla all salladslök och grovhacka all kimchi, det vill säga både det som ska vara till själva pannkakan och det som ska vara till toppingen, men håll dem åtskilda.
  2. Knäck ner äggen i en bunke och vispa upp dem lite lätt. Tillsätt resten av ingredienserna till pannkakan och blanda noga.
  3. Hetta upp hälften av oljan i en stor stekpanna på medelvärme.
  4. Häll i smeten och jämna till så att kålen fördelas jämnt i hela pannkakan. Stek i ca 3 minuter, eller tills undersidan har fått fin färg.
  5. Låt pannkakan glida över på en tallrik. Häll resten av oljan i stekpannan och lägg tillbaka pannkakan i stekpannan med den ostekta sidan neråt. Stek i ytterligare 3 minuter och lägg därefter över pannkakan på ett fat.

Topping

  1. Pensla pannkakans ovansida med såsen och toppa sedan med kimchi, salladslök, majonnäs, sesamfrön och chilisås. Hugg in!