Parmaskinka fylld med räkröra

Parmaskinka fylld med räkröra

11 ingredienser

Fagottini, små knyten med räkröra som passar till förrätt. Beräkna 10-15 räkor per person.

Ingredienser

  • färska räkor
  • 1 dl matyoghurt
  • 1,5-2 dl lätt crème fraiche
  • 0,5 dl basilika, finhackad
  • citron (efter smak)
  • parmesanost (efter smak)
  • 1 tsk olivolja
  • 0,5 tsk balsamvinäger
  • peppar
  • rucolasallad, till garnering
  • 8 parmaskinka, lövtunna skivor

Gör så här

  1. Blanda röra av räkor, youghurt, creme fraiche och basilika. Riv gärna i lite citron och parmesan.
  2. Smaka av med nymalen peppar, inte salt, skinkan och räkorna innehåller tillräckligt med sälta.
  3. Lägg två skivor av parmaskinkan i kors och 1 hög av röran mitt i krysset. Vik ihop till knyten, vilket är just vad fagottini betyder!
  4. Servering: ringla lite olja över en ruccolabädd, och spetsa med lite balsamvinäger.