Vanilj- och chokladpannacotta


4

  • 2 st gelatinblad
  • 3 dl grädde
  • 5 dl mjölk
  • 1 msk socker
  • 1 st vaniljstång
  • 1.5 dl riven vit choklad
  • 2 l svenska jordgubbar
  • 2 dl flädersaft
  1. Lägg gelatinbladen i blöt. Koka upp grädde och mjölk, tillsätt socker och vaniljstången skuren på längden. Låt blandningen sjuda i ca 5 minuter. Tag då upp vaniljstången och rör i den rivna chokladen. Krama ur gelatinbladen och tillsätt dem i blandningen. Häll upp fyra glas och ställ i kylen att stelna.
  2. Dela jordgubbarna i halvor och marinera dem i flädersaft i ca 15 minuter. Serveras till blandningen.

Annons:

Liknande recept

  •  8 ingr

Vit chokladpannacotta

av Mathias Dahlgren
  •  2h 15 min
  •  8 ingr
  •  18 ingr

Vitchokladpannacotta med rabarber

av Jessica Frej, Filip Fastén
  •  13 ingr
  •  10 ingr

Chokladpannacotta

av Anders Levén
  •  3h 25 min
  •  4 ingr

Vit chokladmousse

av Rickard Hasselblad
  •  55 min
  •  7 ingr