Glutenfri västerbottenpizza med salami

Ulrika Davidsson porträtt

Glutenfri västerbottenpizza med salami

11 ingredienser

30 min

LCHF-pizza med botten gjord på västerbottensost och fiberhusk. Toppa med en god salami, mozzarella och oliver.

Ingredienser

portioner stor pizza
  • 3 ägg
  • 1-2 msk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • 200 g Västerbottensost, riven

Fyllning

  • 1 dl tomatsås (eller pizzasås)
  • 125 g mozzarellaost
  • 0,5 rödlök
  • 1 dl svarta oliver, skivade
  • 1 tsk pizzakrydda
  • 100 g salami
  • 50 g rucolasallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda alla ingredienser till degen. Låt stå tills degen blivit fast. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och tryck ut degen till en rund pizza. Förgrädda i ugnen ca 15 minuter.
  3. Ta ut pizzan. Bred på ett jämnt lager tomatsås med hjälp av en sked. Skär mozzarella i skivor och skala och skiva rödlök. Fördela mozzarella, rödlök, oliver och salami på pizzan. Strö över pizzakrydda.
  4. Grädda pizzan i ugnen tills osten blivit gyllenbrun, ca 10 minuter och toppa med rucolasallad.