Glutenfri kikärtspizza med champinjoner och skinka

Ulrika Davidsson porträtt

Glutenfri kikärtspizza med champinjoner och skinka

13 ingredienser

30 min + 3-4 h

Glutenfri och nyttig pizza med botten gjord på kikärtsmjöl. Ajvar används istället för tomatsås, vilket gör pizzan ännu enklare att göra.

Tips: Förbered degen på morgonen så svänger du snabbt och enkelt ihop din pizza på kvällen.

Ingredienser

portioner pizza

Botten

  • 1,5 dl kikärtsmjöl
  • 1 dl vatten
  • 1 krm pizzakrydda

Fyllning

  • 0,5 dl ajvar relish
  • 1 förp mozzarellaost [125 g]
  • 5 champinjoner
  • 5 gröna oliver utan kärnor
  • salt
  • pizzakrydda
  • 25 g rucolasallad
  • 4 skivor italiensk lufttorkad skinka
  • 2 körsbärstomater
  • 1 msk pinjenötter, rostade

Gör så här

  1. Blanda ihop kikärtsmjöl med vatten och pizzakrydda och låt stå i 3-4 timmar (eller under hela dagen).
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Bred ut smeten på en bakplåtsklädd plåt och grädda 10 minuter i ugnen.
  4. Bred på ajvar relish. Skiva mozzarella och lägg över. Skiva champinjoner och oliver tunt och lägg över. Strö på salt och pizzakrydda.
  5. Grädda i ugnen i 15 minuter. Toppa med rucolasallad, skinka, tomat och pinjenötter.