Saffransdeg
Foto: Tove Nilsson

Saffransdeg av
Nyhetsmorgon,  


20 - 30 bullar

Klassisk deg med varm degvätska. Arbeta degen ordentligt – då blir bullarna riktigt saftigt luftiga. Ägget hjälper till att få bullarna mindre kompakta och smöret gör såklart att de blir saftiga och får en fantastisk smak! För att få bullarna saftiga ska ugnsvärmen vara riktigt hög och bullarna bakas snabbt i ugnen. Ju längre tid de står desto torrare blir de.

Tips på fyllningar till dina bullar:
Goda lussefyllningar
Recept på saffranskoncentrat:
Saffranskoncentrat

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
  1. Saffransdeg
    Smula sönder jästen i en bunke. Tillsätt saffranskoncentrat med mjölk. Rör tills jästen lösts upp i vätskan.

  2. Blanda i socker, smör, ägg, salt och lite vetemjöl i taget och blanda till en kladdig med fast deg. Arbeta degen ca 5 min. Jäs under bakduk 1 ½ timme.

  3. Baka ut i valfri form och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare 30 minuter under bakduk. Sätt ugnen på 250°.
  4. Peta i russin i bullarna. Pensla med uppvispat ägg. Baka ca 7-8 minuter i mitten av ugnen tills bullarna fått fin färg. Låt svalna.
  •  2h 13 min
  •  10 ingr
  •  9 ingr
  •  8 ingr
  •  15 ingr
lussekatter

Lussebullar

av Christina Gyllner
  •  1,5 dygn
  •  14 ingr
Det fina saffransbrödet

Det fina saffransbrödet

av Anna och Fanny Bergenström
  •  13 ingr
  •  10 ingr
Saffransbröd

Saffransbröd

av recept.nu
  •  11 ingr
Sparris, oliver och kalvsky

Sparris, oliver och kalvsky

av Tommy Myllymäki
  •  10 m
  •  6 ingr
  •  15 m
  •  11 ingr

Sovande falukorv

av Urban Wickman
  •  50 m
  •  7 ingr
Frasiga våfflor

Frasiga våfflor

av Tove Nilsson
  •  6 ingr
  •  9 ingr

Syltade clementiner

av Tove Nilsson
  •  15 min
  •  6 ingr