Morot med chorizo, mandel och timjan

Tommy Myllymäki 2016

Morot med chorizo, mandel och timjan

8 ingredienser

20 m

Chorizo är perfekt som smaksättare. Servera gärna denna sidorätt med stekt fisk eller kött.

Maya Samuelssons dryckestips:
Stockholm Brewing India Pale Ale (nr 30205) tydlig beska. Sthlm Brewing Co AB.

Ingredienser

portioner
  • 400 g knippmorot, skalade
  • 75 g chorizokorv
  • 2 tsk färsk timjan (plockad)
  • 3 msk sötmandel, grovt hackad
  • 25 g smör
  • 1 citron, skalet av
  • salt
  • rapsolja

Gör så här

  1. Ansa morötterna och ta bort den grova blasten.
  2. Bryn morötterna och chorizon med smör och olja tills de fått lite yta. Stoppa sedan in hela pannan på 225 grader i 15 min, lägg i mandeln efter 7-8 min.
  3. Ta ut pannan och riv över citronskal. tillsätt timjan och smaka av med salt. Servera!