Rabarberpaj
Foto: Jens Nordström

Rabarberpaj av
Nyhetsmorgon,  


Tack för din röst

Rabarberpaj, enkel och god variant. Stoppa in den i ugnen medan du äter middagen och du har en rykande varm efterrätt när du ätit klart.

  1. Smält smöret tillsammans med vaniljsockret.
  2. Rör hela tiden, låt svalna.
  3. Blanda alla torra varor i en skål.
  4. Rör i smörblandningen och ägget.
  5. Tryck ut smeten i en ugnsfast form.
  6. Skala rabarber och skär den i centimetertjocka skivor.
  7. Täck smeten med rabarber och tryck ner den i degen.
  8. Rabarberpajen gräddas i 180 grader mitt i ugnen i ca 45 minuter, tills den är gyllenbrun.
  9. Servera din nygräddade rabarberpaj ljummen med vaniljsås eller vaniljglass.
  •  8 ingr

Rabarberkaka

av recept.nu
  •  9 ingr
  •  9 ingr
  •  8 ingr

Rabarberpaj med vaniljkräm

av Christian Hellberg
  •  7 ingr
  •  45 min
  •  13 ingr
  •  12 ingr
  •  1h 30 min
  •  11 ingr
  •  50 m + frystid
  •  10 ingr

Ewas äppeltarte med nötter

av Tina Nordström, Ewa Fröling
  •  30 min
  •  9 ingr

Äppelpaj med vaniljsås

av Jan - Hässleholm
  •  50 min
  •  11 ingr
  •  1,5 h
  •  12 ingr

Grillad nektarinpaj

av Jessica Frej
  •  25 min
  •  7 ingr