Rabarberpaj
Foto: Jens Nordström

Rabarberpaj av
Nyhetsmorgon,  


Rabarberpaj, enkel och god variant. Stoppa in den i ugnen medan du äter middagen och du har en rykande varm efterrätt när du ätit klart.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Smält smöret tillsammans med vaniljsockret.
  2. Rör hela tiden, låt svalna.
  3. Blanda alla torra varor i en skål.
  4. Rör i smörblandningen och ägget.
  5. Tryck ut smeten i en ugnsfast form.
  6. Skala rabarber och skär den i centimetertjocka skivor.
  7. Täck smeten med rabarber och tryck ner den i degen.
  8. Rabarberpajen gräddas i 180 grader mitt i ugnen i ca 45 minuter, tills den är gyllenbrun.
  9. Servera din nygräddade rabarberpaj ljummen med vaniljsås eller vaniljglass.
  •  12 ingr
Rabarberpaj med mandelmassa

Rabarberpaj med mandelmassa

av Caroline Hofberg
  •  8 ingr
  •  7 ingr
Rabarbertårta

Rabarbertårta

av recept.nu
  •  16 ingr
Rabarberkaka

Rabarberkaka

av recept.nu
  •  9 ingr
  •  8 ingr
  •  45 min
  •  13 ingr
Sjömansbiff

Sjömansbiff

av Stefan Persson
  •  12 ingr
Tonsfisklåda

Tonsfisklåda

av Stefan Persson
  •  5 ingr
Blåmusslor escabeche

Blåmusslor escabeche

av Markus Aujalay
  •  18 ingr
  •  30 m
  •  14 ingr