Det här är kanske otippat nog min bästsäljare i restaurangen. Grunden brukar jag variera, men den består alltid av minst en baljväxt och olika grönsaker efter säsong. Allt marinerat i en örtig dressing.
några salladsblad, rivna i mindre bitar (gärna olika sorter)
1 avokado, skivad
2 msk hasselnötter, rostade
1 msk gojibär
salt
svartpeppar
Gör så här
Förbered örtoljan, den gröna ärthummusen och kikärtshummusen.
Blanda linser, rädisor, zucchini, spenat och rödlök med det mesta av örtoljan i en skål. Smaka eventuellt av med lite extra salt och peppar.
Ta fram två tallrikar och lägg några salladsblad i botten. Lägg på lins- och grönsaksblandningen. Lägg en rejäl klick av båda hummussorterna ovanpå samt den skivade avokadon. Toppa med
rostade hasselnötter och gojibär.
Servera med det som är kvar av örtoljan vid sidan av.