Tonfisklasagne med keso

Tonfisklasagne med keso
Foto: TV4

Tonfisklasagne med keso

Av: Sally Jönsson

Från: Nyhetsmorgon

13 ingredienser

Nyttig och underbart god tonfisklasagne med keso.

En god och grönsaksfylld tonfisksås ersätter köttfärssåsen och keso ersätter bechamelsåsen. Det går mycket snabbare att laga den eftersom det är färre steg än i en vanlig lasagne. Tonfisken behöver inte brynas utan vänds bara ner i såsen och keso behöver du bara öppna förpackningen på. Extra proteinrikt, härligt gott och billigt. Passa på att göra dubbel sats för denna är riktigt god som matlåda och perfekt mat efter träningen.

Ingredienser

  • 50 g morot
  • 1 gul lök (liten)
  • 250 g krossade tomater
  • 50 g zucchini
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 krm salt
  • peppar
  • 1 förp tonfisk i vatten [ca 170 g]
  • 1 krm citronpeppar
  • 0,5 dl vatten
  • 250 g cottage cheese
  • lasagneplattor (gärna fullkorn)
  • riven ost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Riv morötter och zucchini. Hacka löken och fräs allt tillsammans i en lite djupare panna.
  2. Slå över tomatkrossen och krydda med cayenne, citronpeppar, salt och peppar. Häll av vattnet från tonfisken och rör ner i såsen. Tillsätt vatten och låt småputtra medan du tar fram lasagneplattorna och en ugnsform.
  3. Börja med ett litet lager tonfisksås. Lägg sedan på ett lager plattor, ett lager tonfisk och ett lager keso. Upprepa igen (beroende på hur stor form du har) och avsluta med plattor keso och toppa med oregano och riven ost.
  4. Gratinera i ugnen i ungefär 20-25 minuter.