Lätt och nyttig rotfruktsgratäng med snabbt kasslerhack

Lätt och nyttig rotfruktsgratäng med snabbt kasslerhack

Av: Sally Jönsson

Från: Nyhetsmorgon

14 ingredienser

Denna rotfruktsgratäng är betydligt lättare och nyttigare än en vanlig tung potatisgratäng. Den får ett härligt tugg och passar till det mesta. Kasslerhacket är perfekt för matlådan. Det tar max tre minuter att svänga ihop, det behöver inte stekas och det kan serveras till sallad, kokta gryn eller i bröd. Du kan dessutom variera den med olika kryddor. Kostnad per portion: ca 12 kr

Se fler recept från

Nyhetsmorgon

Ingredienser

portioner
  • 500 g rotfrukter (potatis, kålrot, rotselleri och palsternacka)
  • 1 msk olja
  • 2 ägg
  • 0,7 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 0,75 dl ost, riven
  • 400 g kassler
  • 1 morot (stor)
  • 1 rödlök
  • 1 tomat
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk oregano
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Riv alla rotfrukter, blanda med ägg, salt, olja och peppar.
  2. Klicka upp i en smord muffinsplåt alternativt i silikonmuffinsformar.
  3. Har du varken plåt eller formar kan du göra i en stor form, det blir bara lite festligare med portionsformar.
  4. Strö på lite ost och gratinera i 225 grader i ca 20 minuter.
  5. Hacka rödlök, riv moroten och skär kasslern i små kuber.
  6. Hacka även tomaten och blanda sedan ihop allt med paprikakrydda samt salt och peppar.