Glutenfria semlor
Foto: Stefan Wettainen

Glutenfria semlor av
Nyhetsmorgon,  


40 min 8 st semlor

Minst en semla per säsong och kanske ännu hellre en i veckan. De galnaste säger en om dagen. Då är det tur att man kan baka dessa själv. Glutenfria!

Semmelbullarna håller flera dagar i plastpåse och länge och väl i frysen.

Hitta mer glutenfritt fika här

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Glutenfria semlor
    Sätt ugnen på 230° och sätt in en tom plåt nederst. Blanda alla torra ingredienser först, tillsätt sedan det smälta smöret, äggen och filmjölken.

  2. Blanda degen väl och klicka ut den i stora, smorda muffinsformar på en plåt. Sätt in dem i ugnen och skvätt en matsked vatten på den tomma heta plåten och stäng luckan fort. Öppna inte ugnen förrän bullarna fått fin färg, 15–20 minuter.
  3. Låt dem kallna väl, helst över natten under plastfolie. Ta ut bullen ur formen om så önskas och skär av toppen. För att få plats med fyllningen kan man gröpa ur bullen med en tesked.

  4. Riv mandelmassan grovt och blanda med några matskedar ovispad grädde till lagom konsistens. Fyllningen ska vara krämig, men inte rinnande.
  5. Vispa resten av grädden. Klicka mandelfyllningen på bullen. Spritsa grädde ovanpå och sätt på locket.

  6. Pudra semlorna med florsocker precis innan de ska serveras.
Glutenfria semlor à la LCHF

Glutenfria semlor à la LCHF

av Mariann Andersson
  •  12 ingr
  •  11 ingr
  •  ca 1 h
  •  17 ingr
Semmelwrap recept

Baka semmelwraps

av Mattias Ljungberg
  •  13 ingr
  •  45 min
  •  14 ingr
  •  1 h
  •  21 ingr
  •  1,5 h
  •  17 ingr
miniprinsesstårtor

Miniprinsesstårtor

av Oscar Målevik, Anna Cardelius
  •  8 ingr
Linfröfrallor

Linfröfrallor

av Oscar Målevik
  •  60 min
  •  12 ingr
  •  15 m
  •  14 ingr

Quinoasallad med myntacrème

av Ulrika Davidsson
  •  15 m
  •  13 ingr

Matjessillstårta

av Claes Björling
  •  19 ingr