Wallenbergare med små ärtor

Nils Emil Ahlin

Wallenbergare med små ärtor

11 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 300 g fin kalvfärs, mald två gånger
  • 3 äggulor
  • 3 dl vispgrädde
  • 1,5 tsk salt
  • vitpeppar, från kvarn
  • epice riche (fyra kryddor)
  • siktat ströbröd, till panering
  • smör, till stekning

Tillbehör:

  • små gröna ärtor
  • potatispuré
  • rårörda lingon

Gör så här

  1. Lägg kalvfärsen tillsammans med äggulor och kryddor i en matberedare. Kör en liten stund tills allt är väl blandat. Fortsätt sedan med grädden som tillsätts i en fin stråle.
  2. Strö ut siktat ströbröd på en plåt med smörpapper. Klicka sedan ut färsen med hjälp av två skedar. Strö även ströbröd över, platta till och forma färsen med en stekspade. Gör två mindre Wallenbergare per person så är de lättare att hantera.
  3. Värm upp en stekpanna med smör och när det fått färg läggs Wallenbergarna i med hjälp av stekspaden. Stek dem sakta på inte alltför hög värme, det tar cirka 4 minuter på varje sida.
  4. Servera med små gröna ärter och gärna potatispuré och rårörda lingon.