Jordgubbssaft
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Jordgubbssaft
av
Nyhetsmorgon,  


1h 20 min

Svensk sommar på flaska! Receptet ger drygt en liter saft.

Receptet ger drygt en liter saft.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
  1. Börja med att skölja jordgubbarna.
  2. Koka upp vattnet och lägg i bären. Sjud i cirka 15 minuter. Mosa bären då och då mot grytans kant.
  3. Häll bärmassan i en silduk och låt den självrinna i cirka 40 minuter.
  4. Mät saften och koka upp den i grytan. Tillsätt sockret och låt saften koka ytterligare 5-10 minuter.
  5. Skumma väl.
  6. Häll upp saften på väl rengjorda heta flaskor och förslut genast. Förvara svalt.
  •  12 ingr
  •  11 ingr
Gurksallad med lime

Gurksallad med lime

av Monika Ahlberg
  •  7 ingr
Tårta med stenbitsrom

Tårta med stenbitsrom

av Monika Ahlberg
  •  14 ingr
Laxrullar på snitt

Laxrullar på snitt

av Monika Ahlberg
  •  7 ingr
  •  12 ingr
  •  30 m
  •  14 ingr

Filips fruktsallad

av Filip Poon
  •  15 m
  •  12 ingr
Sparris, oliver och kalvsky

Sparris, oliver och kalvsky

av Tommy Myllymäki
  •  10 m
  •  6 ingr
Varm äppelgömma

Varm äppelgömma

av Monika Ahlberg
  •  8 ingr
Ljummen bärdressing

Ljummen bärdressing

av Monika Ahlberg
  •  5 ingr