Baka semmelwraps

koket.se
Semmelwrap recept
Foto: Mattias Ljungberg

Baka semmelwraps

Av: Mattias Ljungberg

Från: Nyhetsmorgon

13 ingredienser

1 h

Semmelwrap, wrapsemla, semla-to-go - har du testat den nya varianten på semla? Här hittar du skaparen Mattias Ljungbergs recept!

Se Mattias Ljungberg laga receptet

logo

Ingredienser

Mandelmassa

  • 400 g mandelmassa
  • 100 g sötmandel, skalad och riven
  • 0,5 msk kardemummakärnor, stötta

Fördeg

  • 400 g vatten
  • 100 g mjölk
  • 60 g jäst
  • 500 g vetemjöl

Vetedeg, fortsättning

  • 350 g vetemjöl
  • 200 g smör
  • 200 g strösocker
  • 10 g kardemummakärnor, stötta
  • 7 g salt
  • 1 ägg

Gör så här

Fördeg

  1. Lös jästen i vattnet. Blanda i övriga ingredienser och låt vila i rumstemperatur i 30 min.

Vetedeg, fortsättning

  1. Blanda alla ingredienser utom saltet med fördegen. Blanda degen väl i ca 8 minuter i maskin med krok. Saltet tillsätts sista minuten.
  2. Låt degen vila i ca 10 minuter.
  3. Dela upp degen i 60-70 g stora bitar.
  4. Rulla runda bullar och låt bullarna stå i 30 minuter under en handduk.
  5. Kavla ut degen till runda mycket tunna plattor ca 20 cm i diameter. Om det är jobbigt att kavla så kavla i lite åt gången i omgångar.
  6. Baka av på ca 240 grader (OBS! helt beroende på ugnstyp) i ca 3 minuter. Degen ska kunna vikas utan att spricka så du får prova dig fram.