Pannbiff med sparris, morötter och palsternacka

Markus Aujalay 2020

Pannbiff med sparris, morötter och palsternacka

16 ingredienser

Superenkla pannbiffar med lite sparris, morötter och palsternacka.

Servera till pannbiffarna med potatismos, rårörda lingon och lite sky.

Ingredienser

portioner
  • 500 g nötfärs, finmalen
  • 1 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 gul lök, finhackad och brynt, avsvalnat
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • 2 palsternackor, skalade och nedskurna
  • 2 morötter, skalade och nedskurna
  • 8 gröna sparrisar, skalade
  • 2 msk persilja, finskuren
  • 2 msk smör
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Till servering

  • potatismos
  • rårörda lingon
  • sky

Gör så här

Pannbiff

  1. Lägg ströbrödet i mjölken och låt svälla 30 minuter.
  2. Blanda med ägg, färs, lök och krydda med salt och peppar. Gör ett stekprov om du är osäker på sältan och smaka av.
  3. Forma till biffar och bryn i smör ca 3 minuter på varje sida.

Grönsaker

  1. Koka palsternacka och morötter i saltat vatten ca 5 minuter, tills de är klara.
  2. Lägg i sparrisen och koka ytterligare 1 minut.
  3. Häll av vattnet och krydda med smör, salt och peppar.
  4. Vänd ner persiljan.