Glutenfri chokladtårta till många

Maria BlohmJessica Frej

Glutenfri chokladtårta till många

10 ingredienser

20 min

En perfekt kalastårta som du svänger ihop på 20 minuter. Eftersom man gräddar tårtan på två plåtar slipper man dela bottnarna sen.

Ingredienser

portioner långpanna

Botten

  • 6 ägg
  • 300 g strösocker
  • 100 g kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 120 g potatismjöl
  • 100 g mandelmjöl

Fyllning

  • 5 dl grädde (ev laktos eller mjölkfri)
  • 1 l vaniljglass (ev laktos eller mjölkfri)
  • 1 l jordgubbar

Gör så här

Botten

  1. Vispa ägg och socker med elvisp i 7 minuter.
  2. Blanda i övriga ingredienser och vispa till en jämn smet.
  3. Bred ut smeten jämt i två bakplåtspappersklädda plåtar.
  4. Grädda båda samtidigt 7 min på 200 grader varmluft. Låt bottnarna svalna.

Fyllning

  1. Vispa grädden lätt. Dela jordgubbarna.
  2. Fyll tårtan med glass och hälften av jordgubbarna. Toppa tårtan med grädde och jordgubbar.