Inlagd strömming med bön- och potatissallad

Inlagd strömming med bön- och potatissallad
Foto: TV4
Marcus Samuelsson
Marcus Samuelsson

Inlagd strömming med bön- och potatissallad

15 ingredienser

Strömming är svensk mat som passar underbart på sommaren.

Ingredienser

portioner
  • 4 stekt inlagd strömming, filéer
  • 1 dl färdigkokta stora vita bönor
  • 8 potatisar, kokta och delade
  • 2 gula lökar, hackade
  • 3 klyftor vitlök, skivade
  • 2 msk sötmandel, skalad och hackad
  • 3 salladslökar, hackade
  • 1,5 citron, saft
  • 3 msk sumak
  • 4 msk dill, hackad
  • 3 msk olivolja
  • smör
  • chilifrukt
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Stek mandeln i smör tillsammans med den gula löken och vitlöken. När det fått färg tillsätt sumak och vänd runt.
  2. Blanda bönor och potatis med citronsaft och olivolja, smaka av med chili, salt och peppar. Vänd ner vårlök, dill och mandelblandning. Blanda försiktigt och smaka av igen.
  3. Servera den kryddiga salladen med stekt inlagd strömming. Toppa med en dillvippa.