Baked Lemon Cheesecake

koket.se
Baked Lemon Cheesecake
Foto: TV4
Manuela Kjeilen
Manuela Kjeilen

Baked Lemon Cheesecake

10 ingredienser

12 h

Detta är verkligen en av mina favoriter. Botten består av vanilla wafers, sedan kommer baked lemon cheesecake, lemon curd, marshmallow fluff och ovanpå det lemon heaven. /Manuela

Recept på marshmallow fluff
Recept på vanilla wafers

Se Manuela Kjeilen laga receptet

logo

Ingredienser

Botten

  • 115 g vanilla wafers, finmalda
  • 70 g smör, smält
  • 3 tsk strösocker

Cheesecake

  • 900 g färskost
  • 285 g strösocker
  • 2 citroner, rivet skal och saft från
  • 4 ägg
  • 2 dl gräddfil
  • lemon curd
  • 1 sats marshmallowfluff

Gör så här

  1. Värm ugnen till 180 grader.

Botten

  1. Lägg vanilla wafers i en blender och kör dem tills de är finmalda. Blanda smulorna med smält smör och socker.
  2. Häll smulorna i en springform (26–28 cm i diameter) sprejad med matfett. Använd baksidan av en sked för att pressa ut smulorna så att de bildar ett jämnt lager. Grädda i 15 minuter. Låt botten svalna helt.
  3. Sänk värmen i ugnen till 100 grader.

Cheesecake

  1. Se till att alla ingredienser är rumsvarma. Häll färskost, socker och rivet citronskal i en skål och rör tills det blir fluffigt.
  2. Tillsätt ett ägg åt gången och rör mellan varje. Rör tills äggen har blandats in i smeten, men var noga med att inte röra för mycket. Det är superviktigt!
  3. Tillsätt citronsaft och gräddfil. Rör om försiktigt med en slickepott tills du ser att allt är blandat.
  4. Häll cheesecakefyllningen i springformen ovanpå smulorna. Grädda i ungefär 3 timmar. Cheesecaken ska bli fast ovanpå, men mitten ska fortfarande vara lite lös. Låt den svalna helt.
  5. Bred lemon curd över kakan i ett jämnt lager. Sätt kakan i kylskåpet i minst 8 timmar.
  6. Ta kakan ur formen och bred ut marshmallowfluff (se recept i länken ovan) ovanpå. Använd en gasbrännare för att få en fin effekt innan du serverar den!