Honungskakor med citron

Lisa Lemke 2016

Honungskakor med citron

10 ingredienser

30 m

Härligt sega och lite kolaaktiga är dessa kakor som man snabbt och enkelt bakar många av. Grädda dem inte för länge, de ska hellre vara lite sega än knapriga.

Ingredienser

portioner stycken
  • 150 g smör, rumstempererat
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 msk honung
  • 1 citron, rivet skal från
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk citron, pressad

Till servering

  • vaniljglass
  • inlagda citroner, strimlad (eller bara lite rivet citronskal)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör, socker och honung mjukt och smidigt med elvisp i en bunke. Tillsätt saft och skal från citronen. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner detta i smeten. Arbeta samman till en deg.
  2. Forma degen till valnötsstora kulor och lägg dem lite luftigt på ugnsplåtar med bakplåtspapper. Platta till kulorna lite lätt med handen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter eller tills kakorna börjar bli lite gyllenbruna på undersidan (lyft försiktigt på en och kontrollera).
  3. Gör kakorna till en liten dessert genom att servera dem med vaniljglass och strimlad inlagd citron.