Pannbiff med lök
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Pannbiff med lök av
Nyhetsmorgon,  


50 min 4 Tack för din röst

Klassiska, saftiga pannbiffar med smörstekt lök.

  1. Skala de medelstora lökarna. Riv en av lökarna och hacka den andra. Bryn den hackade löken i smör. Mosa de kokta potatisarna med en gaffel.
  2. Blanda gräddmjölken, ägget, den rivna och den frästa löken, potatisen, skorpmjölet och vatten i en bunke. Ställ åt sidan och låt svälla en stund.
  3. Blanda smeten med fräsen, kalvfond och soja. Salta och peppra och blanda ihop till en jämn smet.
  4. Skala de stora lökarna och skär dem i tunna skivor. Stek dem gyllenbruna i smör, pudra över en nypa socker och ställ åt sidan.
  5. Forma fyra stora, fina pannbiffar och stek dem sakta i smör och lite olja tills de är knaprigt gyllenbruna, 4-5 minuter på varje sida.
  6. Fräs samtidigt löken en gång till och lägg den sedan i ett tjockt lager ovanpå den färdigstekta biffen.
  •  30 min
  •  19 ingr
  •  30 min
  •  13 ingr
  •  12 ingr
  •  14 ingr

Husets pannbiff

av Susanne Dahl, Carina Andersson, Martin Karlsson
  •  29 ingr

Pannbiff med svampsås

av Filip Fastén, Jessica Frej
  •  21 ingr
  •  15 ingr
  •  8 ingr

Kålpudding

av Stefan Karlsson
  •  40 min
  •  13 ingr
  •  30 min
  •  15 ingr

Biff stroganoff

av Tommy Myllymäki
  •  25 min
  •  12 ingr

Chili con carne

av Tommy Myllymäki
  •  30 min
  •  15 ingr

Sjömansgryta med köttfärs och porter

av Tommy Myllymäki, Lisa Lemke
  •  ca 20 min
  •  16 ingr
  •  ca 50 min
  •  10 ingr

Kokt kalv i dillsås

av Nils Emil Ahlin
  •  1h 10 min
  •  17 ingr