Oxfilé med pepparsås
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Spela video

Oxfilé med pepparsås av
Nyhetsmorgon,  


4

Festlig oxfilé med pepparsås (pepparstek) efter mästerkocken Leif Mannerströms recept. Rosta vitpeppar i ugn eller het panna.

Se Leif Mannerström laga rätten i videoklippet.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 4/5   Röster: 17 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Rosta vitpeppar i ugnen på 150 grader i 10 min eller i en varm, torr panna, stöt den sedan grovt i mortel.
  2. Fräs schalottenlöken, grönpeppar, estragon samt lite av den rostade vitpepparen.

  3. Slå i lite olja, slå på kalvfond, rödvin, konjak. OBS! Om du använder koncentrerad fond på flaska måste du späda ut den enligt förpackningen så att du får 3 dl buljong.
  4. Låt koka ihop i ca 10 min. Slå sedan i grädden och låt koka ytterligare i ca 10 min.
  5. Rulla kanterna på oxfilébitarna i peppar och stek köttet.
  6. Servera med pepparsåsen.
  •  35 ingr