Oxfilé med pepparsås
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Spela video

Oxfilé med pepparsås av
Nyhetsmorgon,  


4 Tack för din röst

Festlig oxfilé med pepparsås (pepparstek) efter mästerkocken Leif Mannerströms recept. Rosta vitpeppar i ugn eller het panna.

Se Leif Mannerström laga rätten i videoklippet.

  1. Rosta vitpeppar i ugnen på 150 grader i 10 min eller i en varm, torr panna, stöt den sedan grovt i mortel.
  2. Fräs schalottenlöken, grönpeppar, estragon samt lite av den rostade vitpepparen.

  3. Slå i lite olja, slå på kalvfond, rödvin, konjak. OBS! Om du använder koncentrerad fond på flaska måste du späda ut den enligt förpackningen så att du får 3 dl buljong.
  4. Låt koka ihop i ca 10 min. Slå sedan i grädden och låt koka ytterligare i ca 10 min.
  5. Rulla kanterna på oxfilébitarna i peppar och stek köttet.
  6. Servera med pepparsåsen.
  •  18 ingr

Helgrillad oxfilé med bearnaisemos och friterad lök

av Christian Hellberg, Håkan Larsson
  •  23 ingr
  •  25 ingr
  •  1h
  •  27 ingr
  •  11 ingr
  •  20 ingr

Salviafylld kotlettrad med fondantpotatis

av Sveriges mästerkock - lagtävling
  •  1h 15 min
  •  34 ingr
  •  1,5 h
  •  15 ingr

Tournedos à la Bibbi

av Birgit - Kungsbacka
  •  17 ingr

Helstekt rostasfilé med friterat potatisskal

av Sveriges mästerkock - lagtävling
  •  20 ingr
  •  16 ingr