Oxfilé med pepparsås
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Spela video

Oxfilé med pepparsås av
Nyhetsmorgon,  


4

Festlig oxfilé med pepparsås (pepparstek) efter mästerkocken Leif Mannerströms recept. Rosta vitpeppar i ugn eller het panna.

Se Leif Mannerström laga rätten i videoklippet.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 4/5   Röster: 9 Tack för din röst
  1. Rosta vitpeppar i ugnen på 150 grader i 10 min eller i en varm, torr panna, stöt den sedan grovt i mortel.
  2. Fräs schalottenlöken, grönpeppar, estragon samt lite av den rostade vitpepparen.

  3. Slå i lite olja, slå på kalvfond, rödvin, konjak. OBS! Om du använder koncentrerad fond på flaska måste du späda ut den enligt förpackningen så att du får 3 dl buljong.
  4. Låt koka ihop i ca 10 min. Slå sedan i grädden och låt koka ytterligare i ca 10 min.
  5. Rulla kanterna på oxfilébitarna i peppar och stek köttet.
  6. Servera med pepparsåsen.
  •  18 ingr
Helgrillad oxfilé med bearnaisemos och friterad lök

Helgrillad oxfilé med bearnaisemos och friterad lök

av Christian Hellberg, Håkan Larsson
  •  23 ingr
  •  12 ingr
Smördegsinbakad oxfilé

Smördegsinbakad oxfilé

av Alexandra Zazzi
  •  55 min
  •  10 ingr
  •  25 ingr
Sparris, oliver och kalvsky

Sparris, oliver och kalvsky

av Tommy Myllymäki
  •  10 m
  •  6 ingr
  •  15 m
  •  11 ingr

Sovande falukorv

av Urban Wickman
  •  50 m
  •  7 ingr
  •  13 ingr
  •  30 min
  •  20 ingr
  •  11 ingr
  •  ca 20 min
  •  13 ingr