Leif Mannerströms riktiga räksmörgås
Foto: Matton

Leif Mannerströms riktiga räksmörgås av
Nyhetsmorgon,  


4

Alla älskar räksmörgås. Det borde finnas en förening som heter Räksmörgåsens vänner, och där skulle jag naturligtvis vara med. Men tänk så många konstigheter som serveras under detta namn varje dag i vårt avlånga land. Nej, det ska vara på riktigt! En räksmörgås ska inte serveras på formbröd, det ska vara på ett gott vitt bröd. Och enbart med majonäs och Rhode Island-sås, inget smör på brödet. En riktig räksmörgås är mat för gudar, och vi vanliga dödliga får en smak av himmelriket!

Så väljer du ekorätt i fiskdisken >>

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 3.05/5   Röster: 22 Tack för din röst
Se i fullskärmsläge Stäng
  1. Skala räkorna.
  2. Bre majonäs på brödskivorna (uteslut smör).
  3. Lägg på rikligt med pillade räkor.
  4. Garnera med citronklyftor, rädisor, sparris, sallad och dill.
  5. Servera eventuellt med Rhode Island-sås.