Leif Mannerströms riktiga räksmörgås
Foto: Matton

Leif Mannerströms riktiga räksmörgås av
Nyhetsmorgon,  


4

Alla älskar räksmörgås. Det borde finnas en förening som heter Räksmörgåsens vänner, och där skulle jag naturligtvis vara med. Men tänk så många konstigheter som serveras under detta namn varje dag i vårt avlånga land. Nej, det ska vara på riktigt! En räksmörgås ska inte serveras på formbröd, det ska vara på ett gott vitt bröd. Och enbart med majonäs och Rhode Island-sås, inget smör på brödet. En riktig räksmörgås är mat för gudar, och vi vanliga dödliga får en smak av himmelriket!

Så väljer du ekorätt i fiskdisken >>

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 2.5/5   Röster: 4 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Skala räkorna.
  2. Bre majonäs på brödskivorna (uteslut smör).
  3. Lägg på rikligt med pillade räkor.
  4. Garnera med citronklyftor, rädisor, sparris, sallad och dill.
  5. Servera eventuellt med Rhode Island-sås.
  •  22 ingr
Leif Mannerströms räksoppa

Leif Mannerströms räksoppa

av Leif Mannerström
  •  11 ingr
Omelett med räkstuvning

Omelett med räkstuvning

av Leif Mannerström
  •  12 ingr
Smörgåstårta med laxrosor

Smörgåstårta med laxrosor

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  22 ingr
  •  17 ingr
Dillkött på mitt vis

Dillkött på mitt vis

av Leif Mannerström
  •  24 ingr
  •  13 ingr
  •  30 min
  •  20 ingr
  •  11 ingr
Oxfilé med pepparsås

Oxfilé med pepparsås

av Leif Mannerström
  •  9 ingr
  •  9 ingr
Laxburgare i rågbröd

Laxburgare i rågbröd

av Jonas Lundgren
  •  9 ingr