Lammfärsbiffar med råkostsallad och blomkålspuré

Lammfärsbiffar med råkostsallad och blomkålspuré
Foto: Martin Fuxin

Lammfärsbiffar med råkostsallad och blomkålspuré

15 ingredienser

Snabbt och enkelt slänger du ihop lammfärsbiffar. Blomkål är nyttigt och är lika enkelt det - bara man har en mixer.

Ingredienser

portioner
  • 500 g lammfärs
  • salt
  • 1 tsk ägg
  • 1 dl vatten
  • svartpeppar
  • 1 blomkål, huvud
  • 1 stjälk stjälkselleri
  • 3 msk crème fraîche

sallad

  • 1 morot
  • 4 rädisor
  • 1 fänkål
  • 1 gemsallad
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk ättika
  • salt

Gör så här

  1. Blomkål: Plocka ner blomkålen i buketter och koka mjuka i saltat vatten. Häll bort vattnet och mixa med crème fraîche och salt till en slät pure.
  2. Lammfärs: Blanda lammfärsen med salt och svartpeppar tillsätt ägget och blanda lite till. Avsluta med vattnet. Forma fyra biffar och stek i panna på båda sidor.
  3. Sallad: Plocka ner och skölj salladen. Hyvla grönsakerna tunt på mandolin och lägg i isvatten i 10 min. Blanda en vinegrette med olja, ättika och salt. Blanda vinegretten med salladen och servera.