Krämig spenat- och broccolisoppa med ägg och bacon

Krämig spenat- och broccolisoppa med ägg och bacon
Foto: Matton

Krämig spenat- och broccolisoppa med ägg och bacon

Av: Jonas Lundgren

Från: Nyhetsmorgon

13 ingredienser

20 min

Lättlagad spenat- och broccolisoppa toppad med kokt ägg och stekt bacon.

Tips: Det går även att mixa ned baconen i soppan.

Ingredienser

portioner
  • 100 g spenat
  • 4 ägg
  • 6 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vatten
  • 2 salladslökar
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 100 g bacon
  • vitvinsvinäger
  • 1 dl krutonger
  • salt
  • peppar
  • 100 g broccoli

Gör så här

  1. Skiva lök och vitlök och fräs tillsammans med tärningar av bacon.
  2. Skär ned broccoli i mindre bitar och tillsätt tillsammans med vattnet.
  3. Tillsätt matlagningsgrädde och koka i hop 5-7 min under omrörning.
  4. Mixa i blender med spenaten till krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar samt vitvinsvinäger.
  5. Skiva vårlöken tunt. Dela kokta ägg på hälften.
  6. Servera soppan med äggen och toppa med bacon och vårlök.