AG:s hamburgare
Foto: TV4

AG:s hamburgare av
Nyhetsmorgon,  


4 Tack för din röst

En hemmaversion av en av världens bästa burgare.

En burgare ska ätas med händerna och därför så serveras vi den med en pappersficka på AG.

Cest/Zest
Zest är det yttre färgade skalet på citrusfrukter. Det avlägsnas lättast med hjälp av ett zestjärn, en mejsel för att få långa strimlor av fruktskal utan att få med det vita, bittra skalet på en citron eller lime.

Här hittar du Mamma Gingers äppelknyten med vaniljkräm

Bengt Frithiofssons vintips
Dugges Kals Stout
, art.nr. 11473, 27.90
(4 solar)
Wild Rock, Nya Zeeland, art.nr. 94962,
139 kr (3 solar)
Catapult Shiraz, Australien, art.nr. 94976,
119 kr (4 solar)

Se Johan berätta mer om hamburgaren och köttet här

  1. Dressing
    Blanda majonnäs och dijonsenap.
  2. Ketchup
    Blanda alla ingredienser.
  3. Hamburgare
    Blanda färsen försiktigt med salt och peppar.
  4. Platta ut färsen till 2 cm tjocka hamburgare.
  5. Grilla dem till 45-gradig innertemperatur.
  6. Toppa med baconet och osten och lägg på dem snabbt igen, så osten smälter lite lätt.
  7. Bygg upp burgaren med brödet, sen dressingen, tomat, köttet och sist lök och brödet.

Hamburgare a la JJ

av Johan Jureskog
  •  18 ingr

Hamburgare Super Size me

av Melker Andersson
  •  12 ingr

Burgare på viltsvin

av Gert Klötzke
  •  17 ingr
  •  1 h
  •  16 ingr

Smal hamburgare à la GI

av Michael Angress
  •  15 min
  •  10 ingr

Hamburgare

av Pelle Johansson
  •  20 min
  •  15 ingr
  •  28 ingr

Pork roast burger

av Frederik Zäll
  •  18 ingr
  •  20 ingr
  •  14 ingr
  •  30 min
  •  15 ingr

Helgrillad entrecôte

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  5 ingr

Helgrillad entrecote

av Leila Lindholm
  •  7 ingr
  •  16 ingr