Foto: TV4

AG:s hamburgare


4

En hemmaversion av en av världens bästa burgare.

En burgare ska ätas med händerna och därför så serveras vi den med en pappersficka på AG.

Cest/Zest
Zest är det yttre färgade skalet på citrusfrukter. Det avlägsnas lättast med hjälp av ett zestjärn, en mejsel för att få långa strimlor av fruktskal utan att få med det vita, bittra skalet på en citron eller lime.

Här hittar du Mamma Gingers äppelknyten med vaniljkräm

Bengt Frithiofssons vintips
Dugges Kals Stout
, art.nr. 11473, 27.90
(4 solar)
Wild Rock, Nya Zeeland, art.nr. 94962,
139 kr (3 solar)
Catapult Shiraz, Australien, art.nr. 94976,
119 kr (4 solar)

Se Johan berätta mer om hamburgaren och köttet här

  • 800 g nötfärs, gärna av hängmörat nötkött
  • 16 g finsalt
  • 2 g Svartpeppar, grovmalen
  • 8 skivor bacon (lättgrillat)
  • 8 skivor Sorte Sara (dansk ost)
  • 4 skivor bifftomat
  • 8 st silverlökringar, tunt skurna
  • 4 st hamburgarbröd, hembakade

Dressing

  • 1 dl majonnäs av prima kvalité
  • 1 msk dijonsenap

Ketchup

  • 1 dl chilisås
  • 1 msk pepparot, riven
  • 1 krm citronzest
  •   Worchestersås och Tabasco efter smak

Serveras med

  •   Gyllenbruna och krispiga pommes frites
  1. Dressing
    Blanda majonnäs och dijonsenap.
  2. Ketchup
    Blanda alla ingredienser.
  3. Hamburgare
    Blanda färsen försiktigt med salt och peppar.
  4. Platta ut färsen till 2 cm tjocka hamburgare.
  5. Grilla dem till 45-gradig innertemperatur.
  6. Toppa med baconet och osten och lägg på dem snabbt igen, så osten smälter lite lätt.
  7. Bygg upp burgaren med brödet, sen dressingen, tomat, köttet och sist lök och brödet.

Annons:

Kycklingburgare

av Anders Levén
  •  20 min
  •  14 ingr
  •  24 ingr

Tomat- och ananassalsa

av Leila Lindholm
  •  8 ingr

Ribs med pommes frites

av Pål - Skellefteå
  •  22 ingr

De ultimata pommes fritesen

av Jennie Benjaminsson
  •  3 ingr
  •  10 ingr

Perfekt entrecote

av Tommy Myllymäki
  •  18 ingr