Jennies special ribs

Jennie Walldén KM

Jennies special ribs

24 ingredienser

2

I vänskapskretsen gillar man dessa revben. Jag blir tillfrågad att göra dem gång på gång och det blir sällan några över, trots jag alltid gör i överkant. Länge fanns det inget nerskrivet recept på dessa revben, som blivit något av min specialitet  - varav namnet "special ribs". /Jennie

Jens Dolks dryckestips
2261 Leth Rosé Zweigelt 2013, Österrike
Rosé mitt i vintern? Ja om det passar till maten så spelar vädret ingen roll tycker jag. Dessutom brukar jag ju tipsa om rosé när Jennie står för maten med sina asieninspirerade smaker.

Ingredienser

portioner
  • 1,2 kg revben, skurna i bitar
  • 0,5 dl ostronsås
  • 0,5 dl honung
  • 1 dl sweet chilisås
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 3 cm färsk ingefära, riven
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 1 tsk fisksås
  • 0,5 krm malen kanel
  • 2 tsk sambal oelek
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Rödkålsslaw

  • 0,5 rödkål, väldigt tunt skivat
  • 0,5 rödlök, tunt skivad
  • 1 äpple, finhackat
  • 1,5 cm färsk ingefära, riven
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 3 msk strösocker
  • 2 tsk gochugaru (koreanskt chilipulver)
  • 1 tsk fisksås
  • 1 tsk ättiksprit 12 %
  • 2 tsk salt
  • 0,5 msk sesamolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Lägg revbenen i en form eller djup plåt. Salta och peppra. Häll 1-2 dl vatten i botten och täck helt runt om med almuniumfolie, ångan som bildas ska stanna kvar under folien. Förkoka i 1 timme 30 minuter.
  3. Blanda samman alla ingredienserna till glacen.
  4. Efter 1 timme 30 minuter, ta ut revbenen ur ugnen och höj temperaturen till 225 grader. Ta bort folie, häll av vätskan och pensla på glace. Sätt tillbaka i ugnen och låt glacen sätta sig. Ytan ska bubbla och bli både krispig och klibbig, då är de som bäst. Detta tar ca 20 minuter.

Rödkålsslaw

  1. Blanda alla ingredienser väl, gärna med händerna. Låg gärna stå kallt i 20 minuter så smakerna gifter sig väl. Färdigt!