Citron- och örtstekt unggris med olivsky samt caponata

Citron- och örtstekt unggris med olivsky samt caponata
Foto: Tv4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Citron- och örtstekt unggris med olivsky samt caponata

19 ingredienser

Unggris kryddad med örter och citron. Serveras med sky gjord på olivolja och vitt vin samt en caponata med zucchini, tomat, paprika och fänkål.

Det går även fint att använda fläskfilé till denna rätt.

Ingredienser

portioner
  • 600 g fläskfilé (eller unggris)
  • 1 citron
  • 0,5 vitlök
  • blandade örter
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 dl vitt vin
  • olivolja
  • smör
  • 1 zucchini
  • 1 paprika
  • 1 fänkål
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 ask körsbärstomater
  • 1 kruka basilika
  • 1 dl pinjenötter
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skär grönsakerna i tärningar , fräs dem i olivoljan allt på en gång och låt det koka ihop något så det blir lite lagom "mosigt".
  2. Smaksätt med salt och svartpeppar, toppa med pinje och basilika.
  3. Stycka åtta schnitzlar, platta ut dem.
  4. Stek dem i olivoljan med örter, citronbitar och vitlöksklyftor, cirka två minuter på var sida, glasera ur med vitt vin och klicka på lite smör och smaksätt med salt och svartpeppar.
  5. Lyft bort örter och citronbitar.