Hälleflundra av
Nyhetsmorgon,  


Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst

  1. Hälleflundra
    Tryck ut överbliven vätska ut krabbköttet, blanda upp med löken, äggkräm lite fint hackad dill och salt så att det får en formbar konsistens och forma till ett ägg skär sedan tunna skivor av hälleflundran och lägg en skiva på varje format ägg.
  2. Pensla på brynt smörvinnyn, zesta över citronskal och pepparrot, garnera med plockade blad av örterna och pudra på maltodextrinet.
  3. Äggcreme
    Vispa hårt på låg värme tills det tjocknat, slå sedan upp i en bunke och låt svalna med plastfilm på, passera sen genom finmaskig sil.
  4. Jordärtskocka
    Skala och baka jordärtskockorna i ugn på 190 grader i folie mixa sedan men misopasta salt och citron.
  5. Stek kantareller i panna men smör tills fin färg mixa med vatten lite mjölk salt och citron.
  6. Rosta hasselnötterna i en panna.
  7. Lägg kycklingskinnet i en kastrull, slå på lite rapsolja och kör på hög värme med omrörning tills krispigt plocka sedan av och lägg på papper och hacka ner till fint krisp.
  8. Lägg en klick kantarellpuré i botten av en kopp lägg en lika stor klick jordärtskocka på ca 1 msk.
  9. Ripla över lite brynt smör lägg 3 hasselnötter på och garnera men en nypa pulver och 5-6 timjanblad.
Lammytterfilé med jordärtskocka

Lammytterfilé med jordärtskocka

av Tommy Myllymäki, Karin Andersson
  •  30 min
  •  9 ingr
Isterband med gräddstuvade jordärtskockor

Isterband med gräddstuvade jordärtskockor

av Karin Andersson, Tommy Myllymäki
  •  10 ingr
Rotmos med pak soi

Rotmos med pak soi

av Karin Andersson, Tommy Myllymäki
  •  13 ingr
Halstrad hälleflundra

Halstrad hälleflundra

av Fredrik Eriksson
  •  8 ingr
Jordärtskockssoppa med morot

Jordärtskockssoppa med morot

av Filip Fastén, Jessica Frej
  •  30 min
  •  15 ingr
Sjömansbiff

Sjömansbiff

av Filip Fastén, Jessica Frej
  •  2 h
  •  20 ingr
Sparris, oliver och kalvsky

Sparris, oliver och kalvsky

av Tommy Myllymäki
  •  10 m
  •  6 ingr
  •  15 m
  •  11 ingr

Sovande falukorv

av Urban Wickman
  •  50 m
  •  7 ingr
  •  3 h
  •  21 ingr

Chokladsorbet

av Björn Frantzén, Daniel Lindeberg
  •  4 ingr