Minttoppar

koket.se
Minttoppar
Foto: TV4
Birgitta Rasmusson
Birgitta Rasmusson

Minttoppar

6 ingredienser

Småkakor av mördegstyp fyllda med mörk choklad och pepparmyntsolja. Baka många kakor, för de går åt!

1984 vann dessa kakor pris i en kaktävling och det är inte svårt att förstå att juryn föll för dem. Har man en gång känt den utsökta mintsmaken från chokladen tillsammans med den mycket spröda kakan, är man såld. Försvinnande goda, nästan som plockgodis, så en sats av dessa minttoppar tar snabbt slut.

Se Birgitta Rasmusson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner stycken
  • 1 dl florsocker
  • 200 g smör
  • 1 dl potatismjöl
  • 4 dl vetemjöl

Garnering

  • 100 g mörk choklad
  • 3-4 droppar pepparmintsolja

Gör så här

  1. Blanda florsocker, smör och de båda mjölsorterna. Arbeta samman till en smidig deg.
  2. Rulla degen till små bollar och lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Gör en liten fördjupning i kakans mitt.
  3. Grädda dina kakor mitt i ugnen i 175 grader, cirka 10 minuter. Låt dem kallna på plåten.
  4. Smält choklad i vattenbad: häll lite vatten i en kastrull. Ställ en skål i lagom storlek på kastrullen. Lägg i chokladbitar och lite olja för mjukare konsistens. Sjud vattnet på svag värme. Ingen vattendroppe får komma i chokladen.
  5. Droppa i pepparmyntsoljan. Fyll fördjupningen i kakan med mintchokladen. Låt fyllningen stelna.