Äppelpaj
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Äppelpaj av
Nyhetsmorgon,  


40 min 6

Gör paj på äpplen! Enklare än så här kan det knappast bli.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 5/5   Röster: 2 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna till pajdegen.
  3. Arbeta sen in matfettet i mjölet och nyp ihop till en deg.
  4. Skölj, skala och kärna ur äpplena. Dela dem i bitar, cirka 1 x 1 centimeter.
  5. Smörj en ugnssäker form och lägg ner äpplena i den. Strö över socker och kanel och blanda runt.
  6. Täck äpplena med degen och sätt in formen i ugnen. Grädda i 225 grader i cirka 25 minuter, tills pajen är gyllenbrun.
  7. Servera med glass eller vaniljsås.
Skördefika med frukt och bär

Smulpajer med äpple

av Anna Lind Lewin
  •  10 ingr
Krispig äppelpaj

Krispig äppelpaj

av Katarina Ångström Isacsson
  •  8 ingr
Äppelsmulpaj med vaniljsås

Äppelsmulpaj med vaniljsås

av Jessica Frej, Filip Fastén
  •  11 ingr
  •  9 ingr
Ugnsäpplen

Ugnsäpplen

av GI Viktkoll
  •  15 min
  •  7 ingr
  •  50 min
  •  14 ingr
  •  15 ingr
Kantarellsoppa

Kantarellsoppa

av Bengt Sjöström
  •  35 min
  •  8 ingr

Hummerrimmad torsk

av Bengt Sjöström
  •  8 ingr

Höstpäron

av Bengt Sjöström
  •  12 ingr

Hjortkalvsadel

av Bengt Sjöström
  •  9 ingr
Blåmusslor escabeche

Blåmusslor escabeche

av Markus Aujalay
  •  18 ingr
  •  30 m
  •  14 ingr