Äppelpaj
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Äppelpaj av
Nyhetsmorgon,  


40 min 6

Gör paj på äpplen! Enklare än så här kan det knappast bli.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 4/5   Röster: 12 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna till pajdegen.
  3. Arbeta sen in matfettet i mjölet och nyp ihop till en deg.
  4. Skölj, skala och kärna ur äpplena. Dela dem i bitar, cirka 1 x 1 centimeter.
  5. Smörj en ugnssäker form och lägg ner äpplena i den. Strö över socker och kanel och blanda runt.
  6. Täck äpplena med degen och sätt in formen i ugnen. Grädda i 225 grader i cirka 25 minuter, tills pajen är gyllenbrun.
  7. Servera med glass eller vaniljsås.
  •  15 min
  •  7 ingr