Glutenfria valnötsfrallor

Glutenfria valnötsfrallor

Av: Annika Sjöö

Från: Nyhetsmorgon

9 ingredienser

30 min

Snabba glutenfria och mjölkfria frallor gjorda på morot, valnötter, mandelmjöl och kokosmjöl.

Tips: Om du vill ha riktigt snygga frallor kan du göra dem i en plåt med färdiga muffinsformar.

Ingredienser

portioner
  • 2 dl valnötter (hela)
  • 4 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl kokosmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk havssalt
  • 1 morot (stor)
  • 6 ägg
  • 2 dl vatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ihop ägg och vatten.
  3. Blanda alla torra ingredienser.
  4. Riv moroten fint.
  5. Rör ihop äggblandningen med de torra ingredienserna.
  6. Krama ur morötterna lätt och blanda ner.
  7. Tillsätt valnötterna och rör om.
  8. Klicka ut små frallor på bakplåtspapper eller använd bakplåt med färdiga muffinsformar.
  9. Grädda i ugnen ca 20 min.