Pot de chocolate á la Anette

Pot de chocolate á la Anette
Foto: Studio spirit
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Pot de chocolate á la Anette

10 ingredienser

Chokladpudding som serveras med chokladganahce och grädde.

Ingredienser

Chokladpudding

  • 5 äggulor
  • 4,5 dl grädde (av den allra fetaste sorten)
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk vanilj
  • 0,5 dl kakao

Ganache

  • 1 dl grädde
  • 100 g choklad (så mörk som du själv önskar)
  • 2 msk mörk sirap (jag använde cane syrup)
  • 1 dl mörkt muscovadosocker
  • ev En klick Nutella

Gör så här

Chokladpudding

  1. Vispa ihop dess ingredienser till en fluffig smet. Häll smeten i en ugnsform, som rymmer ungefär 1 liter. Ställ sedan formen i en större ugnsform. Häll på vatten så att det kommer upp till ungefär hälften av den lille formen med chokladsmeten.
  2. Låt den gå i 150-180 graders ugn i ca 1 timme. När den är klar så skall den vara dallrig som en brullepudding ungefär. Ta ut puddingen och låt den svalna innan du ställer in den i kylskåpet i minst 6 timmar eller över natten.

Ganache

  1. Rör tills du allt har smält och tjocknat, det skall småbubbla lite om röran. Ta då av kastrullen från värmen och rör ned 2 msk smör, rör tills det smälter. Låt chokladganachen svalna lite och häll den sedan över den helt kalla puddingen.
  2. Låt hela härligheten stelna i minst en timme i rumstemperatur och servera sedan med vaniljglass, vispad grädde eller creme fraichekräm (dvs 1 dl vispad grädde blandad med 1 dl creme fraiche).