Nyhetsmorgon 2011

Vardagar 05.50 – 10.00 Nyheter, sport, ekonomi och väder varje heltimme. Nyheter och lokala nyheter varje halvtimme. Och mat förstås!

Här hittar du recepten på det som kockarna bjuder på i Nyhetsmorgon. Festliga middagstips på fredagar och bakning och härliga brunchrecept på helgerna.

Bengt Frithiofsson och Jens Dolk tipsar om prisvärda och goda viner till maten inför helgerna.

Här hittar du vintipsen »

Vecka 52

  •  16 ingr
  •  8 ingr

Pulled pork

av Liselotte Forslin
  •  ca 5 h
  •  11 ingr
  •  30 min
  •  15 ingr

Friterade lökringar

av Liselotte Forslin
  •  20 min
  •  7 ingr

Vegetarisk ganesh babu

av Karim Razaul
  •  23 ingr

Lamm papaya balti

av Karim Razaul
  •  18 ingr

Chicken Tikka Masala

av Karim Razaul
  •  32 ingr

Hällristad salmalax

av Fredrik Lagberg
  •  19 ingr

Rimmad torskrygg

av Fredrik Lagberg
  •  46 ingr

Vecka 51, Fredrik Erikssons julbord

Gubbröra med kallrökt lax

av Fredrik Eriksson
  •  7 ingr

Gravad lax

av Fredrik Eriksson
  •  6 ingr
  •  9 ingr

Långbros julsill 2011

av Fredrik Eriksson
  •  10 ingr

Rödkål

av Fredrik Eriksson
  •  50 min
  •  10 ingr

Underbar jultryffel

av Fredrik Eriksson
  •  20 min
  •  7 ingr

Janssons frestelse

av Fredrik Eriksson
  •  8 ingr
  •  8 ingr

Saffranspannkaka

av Fredrik Eriksson
  •  10 ingr

Fler klassiker till jul

Gravlaxsås

av recept.nu
  •  8 ingr

Dopp i grytan

av recept.nu
  •  9 ingr
  •  12 ingr
  •  10 min
  •  11 ingr

Ris à la Malta

av Leif Mannerström Crister Svantesson
  •  2h 10 min
  •  8 ingr

Vecka 51

Ostron med 4 tillbehör

av Håkan Thörnström
  •  11 ingr

Havskräftstjärt med pumpapuré

av Håkan Thörnström
  •  9 ingr

Halstrad pilgrimsmussla

av Håkan Thörnström
  •  7 ingr
  •  7 ingr

Saffranskola

av Magnus Johansson
  •  6 ingr

Vecka 50

Blommig punschskål

av Linnea Johansson
  •  7 ingr

Kryddad cider – hot toddy

av Linnea Johansson
  •  7 ingr

Vecka 49

Saffranspäron

av Samuel Cabrera
  •  6 ingr

Rödlöksmarmelad

av Samuel Cabrera
  •  8 ingr

Hjortroncreme

av Samuel Cabrera
  •  7 ingr

Björnköttbullar

av Samuel Cabrera
  •  10 ingr

Gravad älg

av Samuel Cabrera
  •  7 ingr

Vecka 48

Julens godaste lutfisk

av Leif Mannerström, Crister Svantesson
  •  9h 45 min
  •  15 ingr

Vecka 47

  •  21 ingr
  •  30 ingr

Vecka 46

Gravad mufflonrygg

av Anders Levén
  •  6 ingr

Grillad mufflonrygg

av Anders Levén
  •  8 ingr

Sotad dovfilé

av Anders Levén
  •  9 ingr

Piccata på vildsvin

av Anders Levén
  •  13 ingr

Vecka 45

Miss Piggy cupcakes

av Leila Lindholm
  •  20 ingr
  •  17 ingr
  •  19 ingr
  •  14 ingr
  •  16 ingr
  •  17 ingr

Vecka 44

  •  48 ingr
  •  11 ingr

Vecka 43

  •  9 ingr
  •  18 ingr

Tomatgulash med Kolbázs

av Frederik Zäll
  •  19 ingr

Vecka 42

Pumpatarte

av Magnus Johansson
  •  17 ingr

Hummerrimmad torsk

av Bengt Sjöström
  •  8 ingr

Pumpabröd

av Magnus Johansson
  •  9 ingr

Höstpäron

av Bengt Sjöström
  •  12 ingr

Hjortkalvsadel

av Bengt Sjöström
  •  9 ingr

Vecka 41

Chokladmuffins

av Josefine Baummann
  •  8 ingr
  •  10 ingr

Äpplen i pyamas

av Ernst Kirchsteiger
  •  7 ingr

Äppelchutney à la Ernst

av Ernst Kirchsteiger
  •  10 ingr

Pumpasoppa

av Herman Rasmuson
  •  11 ingr

Syrade kantareller

av Herman Rasmuson
  •  6 ingr

Rättikskimchi

av Herman Rasmuson
  •  9 ingr

Tomatmarmelad

av Herman Rasmuson
  •  7 ingr
  •  6 ingr

Syltad lök

av Herman Rasmuson
  •  9 ingr

Inlagda gulbetor

av Herman Rasmuson
  •  12 ingr
  •  11 ingr

Kronärtskocksröra

av Herman Rasmuson
  •  10 ingr

Algtapenade

av Herman Rasmuson
  •  7 ingr

Vecka 40

Rökt brax och regnbågslax

av Henrik Norström
  •  21 ingr
  •  13 ingr

Ölbräserad rådjursgryta

av Henrik Norström
  •  16 ingr

Vecka 39

  •  10 ingr
  •  13 ingr

Halstrad skinkschnitzel

av Tommy Myllymäki
  •  20 min
  •  15 ingr

Vecka 38

  •  13 ingr
  •  17 ingr

Norsk kungskrabba

av Fredrik Eriksson
  •  11 ingr

Vecka 37

Bläckfiskpintxo

av Plura Jonsson
  •  5 ingr

Bikini

av Plura Jonsson
  •  8 ingr

Grillad bläckfisk

av Plura Jonsson
  •  5 ingr

Galicisk bläckfisk

av Plura Jonsson
  •  7 ingr

Vecka 36

Kålpudding på hjortfärs

av Carina och Ulrika Brydling
  •  14 ingr

Blåbärstarte

av Carina och Ulrika Brydling
  •  12 ingr

Varm renbuljong

av Carina och Ulrika Brydling
  •  13 ingr

Rostad färskpotatis med rökt mörtmousse

av Carina och Ulrika Brydling
  •  10 ingr

Vecka 34

Tagliolini med havskräftor

av Stefano Catenacci
  •  11 ingr

Tiramisù

av Stefano Catenacci
  •  7 ingr

Branzino

av Stefano Catenacci
  •  9 ingr

Tonno scottato

av Stefano Catenacci
  •  10 ingr

Burrata con bruschetta

av Stefano Catenacci
  •  9 ingr

Fegato di pollo

av Stefano Catenacci
  •  8 ingr

Bresaola della Valtellina

av Stefano Catenacci
  •  6 ingr

Vecka 30

Leif Mannerströms kåldolmar

av Leif Mannerström
  •  14 ingr
  •  20 ingr

Vecka 27

Vecka 25

  •  40 min
  •  11 ingr
  •  30 min
  •  14 ingr
  •  1h 30 min
  •  11 ingr
  •  4 min
  •  19 ingr

Matjessill

av Louise Johansson
  •  25 min
  •  8 ingr

Monika Ahlbergs midsommarbuffé

  •  8 ingr
  •  16 ingr
  •  15 ingr
  •  8 ingr
  •  11 ingr

Matjesilltårta

av Monika Ahlberg
  •  16 ingr

Vecka 24

  •  13 ingr

Toast Skagen

av Christer Lingström
  •  9 ingr

Cheescake med smultronspegel

av Josefine Baummann
  •  9 ingr

Vecka 23

Biffplanka med duchesse och tomatsallad

av Melker Andersson, Danyel Couet
  •  20 ingr

Skaldjursplanka

av Melker Andersson, Danyel Couet
  •  22 ingr

Vit chokladcheesecake

av Melker Andersson, Danyel Couet
  •  9 ingr

Vecka 22

  •  8 ingr

Varma ostron 2

av Pontus Frithiof
  •  6 ingr

Stekt Kaviarströmming

av Pontus Frithiof
  •  9 ingr

Varma ostron 1

av Pontus Frithiof
  •  8 ingr

Sverigebakelse

av Magnus Johansson
  •  13 ingr

Vecka 21

  •  1h
  •  25 ingr
  •  17 ingr
  •  10 ingr

Vecka 20

Knäcke med anjovis

av Fredrik Eriksson
  •  12 ingr
  •  9 ingr

Kryddpepparsill

av Fredrik Eriksson
  •  18 ingr
  •  14 ingr

Jennys kaviarsill

av Fredrik Eriksson
  •  4 min
  •  7 ingr

Långbrosill 2008

av Fredrik Eriksson
  •  11 ingr

Vecka 19

Ugnsbakade havskräftor

av Robert Nilsson
  •  21 ingr

Vecka 18

Pincho med serranoskinka

av Markus Aujalay
  •  6 ingr

Tomatbröd

av Markus Aujalay
  •  5 ingr
  •  8 ingr

Vecka 17

Chimichurri

av Lisa Lemke
  •  5 min
  •  7 ingr
  •  5 min
  •  6 ingr

Smokey melonsalsa

av Lisa Lemke
  •  25 min
  •  7 ingr
  •  20 min
  •  7 ingr

Sticky BBQ-marinad

av Lisa Lemke
  •  10 min
  •  7 ingr

Vitsparris med bondbönor

av Filip Fastén, Jessica Frej
  •  19 ingr

Vitchokladpannacotta med rabarber

av Jessica Frej, Filip Fastén
  •  13 ingr

Smörstekt torsk med blåmusslor

av Filip Fastén, Jessica Frej
  •  19 ingr

Hollandaise

av Johan Jureskog, Norbert Lang
  •  13 ingr

Smält smör till sparris

av Norbert Lang, Johan Jureskog
  •  4 ingr

Rört smör till sparris

av Norbert Lang, Johan Jureskog
  •  4 ingr

Sparrischutney

av Norbert Lang
  •  11 ingr

Vecka 16

  •  34 ingr