Spätta Meunière med majonnässås

Spätta Meunière med majonässås
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Spätta Meunière med majonnässås

12 ingredienser

25 min

Panerad rödspätta serveras med majonnäs smaksatt med äpple, pepparrot och lök.

Ingredienser

portioner
  • 4 hela rödspättor
  • 2 dl vetemjöl
  • salt
  • 1 citron
  • 2-3 dl majonnäs
  • 0,5 gul lök
  • 0,25 äpple
  • 10 cm färsk pepparrot
  • 2 msk dill, finskuren
  • potatis, till servering
  • olja, till stekning
  • smör, till stekning

Gör så här

  1. Hacka löken och äpplet fint och stek dem mjuka i smör, ställ sedan kastrullen kallt så allt svalnar.
  2. Skala och riv pepparroten och blanda med majonnäs och finskuren dill. När löken och äpplet är kallt, blanda ner i såsen och den är redo att serveras.
  3. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  4. Skär bort eventuell slagsida på fisken. Salta mjölet när det ligger på en tallrik.
  5. Vänd fisken i mjölet så den paneras på båda sidor, mjölet ska täcka fisken.
  6. Stek fisken i en stekpanna med olja och smör, pannan ska vara varm så fisken tillagas snabbt. Slå smöret som samlas i pannan över fisken när den har vänts.
  7. Servera med kokt potatis, såsen och några klyftor citron.