Norberts glögg

koket.se
Norberts glögg
Foto: TV4
Norbert Lang KK2023
Norbert Lang KK2023

Norberts glögg

14 ingredienser

Använd denna reduktion att krydda din glögg med efter smak. Tillsätt eventuellt alkohol för en vuxen smak. Reduktionen är också trevlig att blanda med mousserande vin för ett gott julbubbel.

Se Norbert Lang laga receptet

logo

Ingredienser

Sockerlag

  • 4 dl strösocker
  • 6 dl vatten

Kryddor

  • 0,5 g saffran
  • 5 stjärnanis
  • 3 kanelstänger
  • 1-2 msk kardemummakapsel
  • 0,5 tsk hel nejlika
  • 0,5 tsk svartpepparkorn
  • 0,5 tsk muskotblomma
  • 1 pomeransskal, torkade
  • 1 tsk färsk ingefära, riven
  • 1 vaniljstång, snittad på längden och fröna utskrapade
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 1 citron, finrivet skal

Gör så här

  1. Stöt alla kryddor grovt i en mortel.
  2. Koka upp socker och vatten i en kastrull.
  3. Lägg i kryddorna, vaniljstång + frön samt finrivet skal från apelsin och citron. Låt koka upp och stå över natten.
  4. Sila av och häll upp på glasflaska.