Ankbröst med körsbärswasabi

Ankbröst med körsbärswasabi
Foto: TV4

Ankbröst med körsbärswasabi

Av: Nisse - Malmö

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

Wasabin med körsbärssmak sätter prägel på den här läckra rätten.

Till ankbröstet serverar Nisse sina potatistoppar.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 2 ankbröst (à ca 300 gram)
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar

Sås

  • 2 msk strösocker
  • 0,5 dl portvin
  • 2 dl körsbär, urkärnade
  • 1 krm wasabipasta
  • 1 dl rött vin

Gör så här

Ankbröst

  1. Sätt ugnen på 125 grader. Ruta fettkappan med en vass kniv, salta, peppra och bryn i torr panna den feta sidan gyllene och knaprig.
  2. Lägg ankbrösten med stekta sidan upp i en ugnssäker form och stek färdigt i ugnen till 63 grader innertemperatur (ca 12-14 min).
  3. Ta ut och låt köttet vila 15 min. i al.folie. Skär det i tunna skivor. Lägg upp på varm tallrik. Servera med körsbärssåsen, potatistopparna och haricot vertes.

Sås

  1. Smält sockret i en kastrull. Tillsätt vinet, portvinet och körsbären och koka tills lagen börjar bli simmig. Smaksätt den med wasabipasta.

Dryck till maten
St-Nicolas de Bourgueil 2002.