El paleta del artista

El paleta del artista
Foto: TV4

El paleta del artista

Av: Nils och Graciela - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

30 min

En röra av majonnäs, creme fraiche, hackade hårdkokta ägg, hackade räkor, smaksätts med finhackad rödlök, dill och riven brännvinsost. Läggs på en toast av kavring och serveras med avokado, citron, rom, räkor och en bit lax på ett för öga och gom tilltalande sätt.

Vintips från Nils och Graciela
Jules Muller Pinot Gris Reserve art nr 71134 95 kr

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1,3 kg räkor med skal
  • 5 ägg, hårdkokta och hackade
  • 0,5 rödlök
  • 5 dl crème fraîche
  • dill
  • vällagrad ost (tex brännvinsost)
  • 8 skivor kavring
  • 4 avokador
  • 1 citron
  • 8 skivor rökt lax
  • röd rom [ca 8 tsk]

Gör så här

  1. Cirka 1.3 kg oskalade räkor, skalas och hälften hackas och blandas med fem hackade hårdkokta ägg samt en halv finhackad rödlök.
  2. Detta rörs ned i en blandning av 5 dl crème fraiche och två dl majonnäs.
  3. Smaksätts med dill och riven brännvinsost.
  4. Röran läggs på en skiva kavring och bredvid fördelar man resten av de skalade räkorna, en tesked röd fiskrom, skivor av avokado, citronskiva/klyfta och en liten skiva färskrökt lax.