Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Skånsk kalops


4

En härligt mustig och rustik middag som garanterat värmer upp kroppen.

  • 800 g grytbitar av nötkött
  • 3 st gula lökar
  • 2 st morötter
  • 10 st kryddpepparkorn
  • 2 st lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • 0.5 l hönsbuljong
  •   salt
  •   peppar från kvarn
  •   smör och olja till stekning
  • 1 msk maizena
  •   hackad persilja
  1. Skiva morötterna och lökarna. Värm upp en stekpanna med smör och olja. Bryn grytbitarna tillsammans med löken och morötterna.
  2. Salta, peppra och lägg över det i en gryta. Bryn i omgångar så att köttet får vacker färg.
  3. Tillsätt buljong och kryddor. Koka kalopsenen sakta under lock tills köttet känns mört (cirka 1 timme).
  4. Red vid behov kalopsen till simmig konsistens med lite maizena utrört i vatten. Smaka av med salt. Strö hackad persilja över.

Annons:

Liknande recept

Kalops

av Stefan Karlsson
  •  1h 10 min
  •  11 ingr

Kalops

av recept.nu
  •  9 ingr

Skånsk kalops

av Jens Linder
  •  12 ingr

Svensk kalops

av recept.nu
  •  11 ingr
  •  1h 30 min
  •  8 ingr

Klassisk kalops

av recept.nu
  •  11 ingr

Kalops på vårt vis

av Anders Levén
  •  13 ingr

Nils Emils lammgryta

av Nils Emil Ahlin
  •  45 min
  •  14 ingr