Skånsk kalops
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Skånsk kalops av
Nyhetsmorgon,  


4

En härligt mustig och rustik middag som garanterat värmer upp kroppen.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
  1. Skiva morötterna och lökarna. Värm upp en stekpanna med smör och olja. Bryn grytbitarna tillsammans med löken och morötterna.
  2. Salta, peppra och lägg över det i en gryta. Bryn i omgångar så att köttet får vacker färg.
  3. Tillsätt buljong och kryddor. Koka kalopsenen sakta under lock tills köttet känns mört (cirka 1 timme).
  4. Red vid behov kalopsen till simmig konsistens med lite maizena utrört i vatten. Smaka av med salt. Strö hackad persilja över.
Gubbröra, kockens recept

Gubbröra, kockens recept

av Nils Emil Ahlin
  •  20 min
  •  10 ingr
  •  50 min
  •  14 ingr
Råbiff tartar

Råbiff tartar

av Nils Emil Ahlin
  •  15 min
  •  12 ingr
Kalops

Kalops

av recept.nu
  •  9 ingr
Jacob Wismars kalops

Jacob Wismars kalops

av Jacob Wismar
  •  11 ingr
Pilsnerkalops

Pilsnerkalops

av Jens Linder
  •  10 ingr
Skånsk kalops

Skånsk kalops

av Jens Linder
  •  12 ingr
Sparris, oliver och kalvsky

Sparris, oliver och kalvsky

av Tommy Myllymäki
  •  10 m
  •  6 ingr
  •  15 m
  •  11 ingr

Sovande falukorv

av Urban Wickman
  •  50 m
  •  7 ingr

Senapsgravad strömming

av Nils Emil Ahlin
  •  15h
  •  14 ingr
  •  1h 45 min
  •  10 ingr
  •  25 min
  •  7 ingr
Kokt kalv i dillsås

Kokt kalv i dillsås

av Nils Emil Ahlin
  •  1h 10 min
  •  17 ingr