Nils Emils lammgryta
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Nils Emils lammgryta av
Nyhetsmorgon,  


45 min 4

En mustig lammgryta som passar fint när man vill ha något som värmer i magen.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 2.57/5   Röster: 7 Tack för din röst
Se i fullskärmsläge Stäng
  1. Skär köttet i 2 cm stora tärningar. Bryn köttet i en stekpanna, krydda med salt och peppar. Lägg över köttet i en gryta.
  2. Skala och hacka löken. Dela svampen i mindre bitar och skala och tärna moroten. Bryn lök och svamp, lägg över i grytan. Lägg i morot och häll över buljong. Låt småkoka ca 30 min eller tills köttet känns mört.
  3. Sila av skyn och håll resten varmt. Koka samman skyn till ca 4 dl. Blanda mjölet med grädden och red av skyn. Låt såsen koka några minuter. Lägg i gelén.
  4. Häll såsen över köttet och de övriga ingredienserna. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Strö över persiljan strax innan servering.