Nils Emils lammgryta
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Nils Emils lammgryta av
Nyhetsmorgon,  


45 min 4

En mustig lammgryta som passar fint när man vill ha något som värmer i magen.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 2/5   Röster: 5 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Skär köttet i 2 cm stora tärningar. Bryn köttet i en stekpanna, krydda med salt och peppar. Lägg över köttet i en gryta.
  2. Skala och hacka löken. Dela svampen i mindre bitar och skala och tärna moroten. Bryn lök och svamp, lägg över i grytan. Lägg i morot och häll över buljong. Låt småkoka ca 30 min eller tills köttet känns mört.
  3. Sila av skyn och håll resten varmt. Koka samman skyn till ca 4 dl. Blanda mjölet med grädden och red av skyn. Låt såsen koka några minuter. Lägg i gelén.
  4. Häll såsen över köttet och de övriga ingredienserna. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Strö över persiljan strax innan servering.
Fylld lammstek

Fylld lammstek

av Nils Emil Ahlin
  •  2h
  •  9 ingr
  •  1,5 h
  •  19 ingr
Gormeh sabzi

Gormeh sabzi

av Ehsan - Malmö
  •  1 h
  •  22 ingr
  •  12 ingr
  •  11 ingr
  •  8 ingr
Ädellamm

Ädellamm

av recept.nu
  •  7 ingr

Senapsgravad strömming

av Nils Emil Ahlin
  •  15h
  •  14 ingr
  •  1h 45 min
  •  10 ingr
  •  25 min
  •  7 ingr
Kokt kalv i dillsås

Kokt kalv i dillsås

av Nils Emil Ahlin
  •  1h 10 min
  •  17 ingr
  •  9 ingr
Laxburgare i rågbröd

Laxburgare i rågbröd

av Jonas Lundgren
  •  9 ingr