• 4 skivor kalvinnanlår
  • 4 skivor rökt lax
  • 150 g bladspenat
  • 1 st schalottenlökar
  • 0.5 dl vitt vin
  • 2 tsk ljus fransk senap
  • 2 dl vispgrädde
  • 0.5 dl gräslök, hackad
  •   vetemjöl att vända schnitzlarna i
  •   smör, olja till stekning
  •   salt, peppar från kvarn
  •   potatis och grönsaker till servering
  1. Skala och finhacka löken. Hacka spenaten grovt. Fräs ihop lök och spenat i en panna med lite smör. Låt svalna. Banka ut schnitzlarna. Salta och peppra. Lägg en skiva lax och bladspenaten med lök på ena halvan av köttskivan, vik över den andra halvan. Salta och peppra och vänd schnitzlarna i vetemjöl. Stek dem gyllenbruna i smör, det tar cirka 3-4 minuter på varje sida. Lyft upp köttet och håll varmt.
  2. Fräs ur pannan med vitt vin och tillsätt senap och sedan grädde. Låt det småkoka tills det blivit en lagom tjock sås. Smaka av och lägg i gräslöken. Lägg tillbaka schnitzlarna i pannan och ös dem med sås.
  3. Servera tillsammans med råstekt potatis,och kokta grönsaker, förslagsvis morötter och vaxbönor.

Annons:

Liknande recept

Kalvschnitzel à la crème champignon

av Leif Mannerström Crister Svantesson
  •  14 ingr
  •  22 ingr
  •  9 ingr

Leversauté med bacon

av Nils Emil Ahlin
  •  15 ingr

Biff Greta

av Magnus Svensson
  •  25 min
  •  9 ingr
  •  8 ingr