Kokt rimmat fläsklägg med rotmos
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Kokt rimmat fläsklägg med rotmos av
Nyhetsmorgon,  


2h 5 min 4 Tack för din röst

Husmanskost är inte att förakta. Ät ofta!

  1. Lägg fläskläggen i en rymlig kastrull och slå på vatten så att det täcker. Koka upp och skumma.
  2. Dela grönsakerna i grova bitar och lägg i lök, morot och kryddor. Koka sakta tills köttet känns mört, det tar cirka 2 timmar.
  3. Rotmos: Skölj och skala rötter och potatis. Skär rötterna i mindre bitar.
  4. Koka kålrötterna och moroten i fläskspad om läggen är kokad i förväg, annars i lättsaltat vatten. Koka i cirka 30 minuter och lägg därefter i potatisen. Koka allt mjukt.
  5. Pressa rötter och potatis eller kör i mixer. Blanda i smör och späd med fläskspad till lagom konsistens. Smaka av med salt, lite peppar och aningen ingefära.
  6. Servera fläskläggen med rotmoset och senap.
  •  12 ingr

Biff Rydberg

av Nils Emil Ahlin
  •  9 ingr

Gubbröra, kockens recept

av Nils Emil Ahlin
  •  20 min
  •  10 ingr

Fåraherdens paj

av Nils Emil Ahlin
  •  40 min
  •  17 ingr
  •  14 ingr

Biff Greta

av Nils Emil Ahlin
  •  25 min
  •  10 ingr

Råbiff tartar

av Nils Emil Ahlin
  •  15 min
  •  12 ingr
  •  40 min
  •  16 ingr

Viltskav med svamp

av Fredrik Eriksson
  •  30 min
  •  8 ingr

Kroppkakor

av Pelle Johansson
  •  45 min
  •  10 ingr
  •  13 ingr
  •  14 ingr

Ångbåtsbiff

av Per Morberg
  •  12 ingr