Nils-Emils laxpudding med rökt lax

Nils Emil Ahlin

Nils-Emils laxpudding med rökt lax

9 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 10 potatisar, [ca 750 g
  • 300 g färskrökt lax, i skivor
  • 0,5 tsk salt
  • 3 ägg
  • 4 dl gräddmjölk
  • 0,5 tsk Aromat, kryddsalt
  • 2 msk smör (eller margarin)

Till servering:

  • 100 g smör
  • 1 knippe dill, finhackad

Gör så här

  1. Skala potatisen och skär den i skivor. Varva potatis och lax i en smord ugnssäker form med höga kanter. Salta lätt på potatisen. Understa och översta lagret ska vara potatis. Vispa samman ägg och grädde. Smaksätt med Aromat och häll blandningen i formen. Lägg på några smörklickar och grädda i nedre delen av ugnen i 175°C, 50-60 min.
  2. Skira smöret: Smält det i en kastrull och slå över det i en annan - se till att bottensatsen inte kommer med. Blanda i dillen och servera dillsmöret till laxpuddingen.