Nils-Emils äppelkaka
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Nils-Emils äppelkaka
av
Nyhetsmorgon,  


30 min 6

En busenkel äppelkaka. Smeten tar bara två minuter att röra ihop, sen sköter kakan sig själv i ugnen resten av tiden.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 3/5   Röster: 1 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull och blanda det sedan i en bunke med smör, ägg, socker och mjöl. Rör någon minut.
  3. Häll smeten i en ugnssäker form, till exempel en pajform.
  4. Skala äpplena och skär dem i ganska tunna klyftor.
  5. Täck smeten med äppelklyftorna.
  6. Hacka nötterna och strö över smeten med lite kanel och socker.
  7. Grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter.
  8. Servera med vaniljglass eller lättvispad grädde.
  •  50 m + frystid
  •  10 ingr
  •  1h 10 min
  •  17 ingr