Nils-Emils äppelkaka
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Nils-Emils äppelkaka
av
Nyhetsmorgon,  


30 min 6 Tack för din röst

En busenkel äppelkaka. Smeten tar bara två minuter att röra ihop, sen sköter kakan sig själv i ugnen resten av tiden.

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull och blanda det sedan i en bunke med smör, ägg, socker och mjöl. Rör någon minut.
  3. Häll smeten i en ugnssäker form, till exempel en pajform.
  4. Skala äpplena och skär dem i ganska tunna klyftor.
  5. Täck smeten med äppelklyftorna.
  6. Hacka nötterna och strö över smeten med lite kanel och socker.
  7. Grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter.
  8. Servera med vaniljglass eller lättvispad grädde.