Nils-Emils äppelkaka
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Nils-Emils äppelkaka
av
Nyhetsmorgon,  


30 min 6

En busenkel äppelkaka. Smeten tar bara två minuter att röra ihop, sen sköter kakan sig själv i ugnen resten av tiden.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull och blanda det sedan i en bunke med smör, ägg, socker och mjöl. Rör någon minut.
  3. Häll smeten i en ugnssäker form, till exempel en pajform.
  4. Skala äpplena och skär dem i ganska tunna klyftor.
  5. Täck smeten med äppelklyftorna.
  6. Hacka nötterna och strö över smeten med lite kanel och socker.
  7. Grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter.
  8. Servera med vaniljglass eller lättvispad grädde.
  •  1 h
  •  24 ingr
  •  50 m + frystid
  •  10 ingr
  •  1h 45 min
  •  11 ingr
  •  11 ingr
  •  11 ingr
Äppelpaj

Fransk äppelpaj

av Sébastien Boudet
  •  16 ingr
  •  11 ingr
  •  10 ingr

Senapsgravad strömming

av Nils Emil Ahlin
  •  15h
  •  14 ingr
  •  1h 45 min
  •  10 ingr
  •  25 min
  •  7 ingr
Kokt kalv i dillsås

Kokt kalv i dillsås

av Nils Emil Ahlin
  •  1h 10 min
  •  17 ingr
Blåmusslor escabeche

Blåmusslor escabeche

av Markus Aujalay
  •  18 ingr
  •  30 m
  •  14 ingr