Äppelpannacotta

Nils Emil Ahlin

Äppelpannacotta

8 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 gelatinblad, blötlagda i kallt vatten
  • 0,5 dl koncentrerad äppeljuice
  • 0,5 äpple, i små tärningar

Till garnering:

  • 1 äpple, i små tärningar
  • färsk citronmeliss, hackad

Gör så här

  1. Koka upp äppeltärningarna i juicen.
  2. Koka upp grädde, mjölk och socker. Tag från värmen. Lägg i gelatinbladen, rör om och sila.
  3. Tillsätt äppeltärningarna och juicen och fördela i glas eller koppar. Låt stå kallt tills det stelnat.
  4. Garnering:
  5. Koka upp äppeltärningarna i lite sockerlag. Tillsätt citronmeliss och låt kallna.