Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Gubbröra, kockens recept


20 min4

  • 8 st ansjovisfiléer
  • 4 st hårdkokta ägg
  • 2 st medelstora potatisar, kokta
  • 1 st medelstor gul lök, finhackad
  •   smör
  • 1 st stor knippa dill, finhackad
  • 1 st stor knippa gräslök, finhackad
  • 1 dl vispgrädde eller crème fraiche
  • 2 msk orökt kaviar
  •   kavring
  1. Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt svalna något.
  2. Rensa och finhacka ansjovisen. Skala och finhacka löken.
  3. Hetta upp en stekpanna. Fräs löken på medelstark värme i smör, utan att den tar färg.
  4. Skala och skär potatisarna i centimeterstora bitar.
  5. Tillsätt ägg, ansjovis, dill, gräslök, potatis, grädde och till sist kaviar. Rör om. Låt röran småputtra så att den får en lätt krämig konsistens.
  6. Servera gubbröran ljummen på tunt skivad kavring.

Annons:

Liknande recept

  •  11 ingr
  •  9 ingr

Gubbröra på Kavring

av Ann-Sofie Wretman
  •  9 ingr
  •  20 min
  •  9 ingr
  •  9 ingr

Ansjovislåda

av recept.nu
  •  7 ingr

Tjejröra och gubbröra

av Jolanta Bujak
  •  15 ingr
  •  16 ingr