Gubbröra, kockens recept
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Gubbröra, kockens recept av
Nyhetsmorgon,  


20 min 4 Tack för din röst

  1. Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt svalna något.
  2. Rensa och finhacka ansjovisen. Skala och finhacka löken.
  3. Hetta upp en stekpanna. Fräs löken på medelstark värme i smör, utan att den tar färg.
  4. Skala och skär potatisarna i centimeterstora bitar.
  5. Tillsätt ägg, ansjovis, dill, gräslök, potatis, grädde och till sist kaviar. Rör om. Låt röran småputtra så att den får en lätt krämig konsistens.
  6. Servera gubbröran ljummen på tunt skivad kavring.
  •  15 min
  •  9 ingr
  •  6 ingr

Äggröra med bacon

av Pelle Johansson
  •  20 min
  •  10 ingr
  •  5 min
  •  5 ingr

Kockens potatisgratäng

av Nils Emil Ahlin
  •  40 min
  •  6 ingr
  •  12 ingr

Strömmingslåda

av Nils Emil Ahlin
  •  40 min
  •  8 ingr
  •  12 ingr

Kräftströmming

av recept.nu
  •  5 ingr

Sill i dill

av recept.nu
  •  7 ingr

Citron- och koriandersill

av Nils Emil Ahlin
  •  9 ingr

Biff Greta

av Nils Emil Ahlin
  •  25 min
  •  10 ingr
  •  25 min
  •  14 ingr