Gubbröra, kockens recept
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Gubbröra, kockens recept av
Nyhetsmorgon,  


20 min 4

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 2/5   Röster: 17 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt svalna något.
  2. Rensa och finhacka ansjovisen. Skala och finhacka löken.
  3. Hetta upp en stekpanna. Fräs löken på medelstark värme i smör, utan att den tar färg.
  4. Skala och skär potatisarna i centimeterstora bitar.
  5. Tillsätt ägg, ansjovis, dill, gräslök, potatis, grädde och till sist kaviar. Rör om. Låt röran småputtra så att den får en lätt krämig konsistens.
  6. Servera gubbröran ljummen på tunt skivad kavring.